Gündem

Almanya Sağlık Sistemini “Savaşa Göre” Yeniden Düzenleyecek

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach sağlık sisteminin savaş ve afetlere hazırlanması gerektiğini ancak askeri bir çatışma ihtimali olmadığını açıkladı.
03 Mart 2024
@shutterstock

Almanya Rusya ile Alman subaylarının Kırım köprüsünün bombalanmasını tartıştıkları ses kayıtlarının sızmasını tartışırken, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, sağlık sisteminin krizlere ve askeri çatışmalara göre hazırlanmasını istedi.

Bu yönde bir sağlık yasası hazırlıklarının bulunduğunu bildiren Federal Sağlık Bakanı Lauterbach medyaya yaptığı açıklamada, Almanya’nın yalnızca gelecekteki salgınlara değil, aynı zamanda “büyük felaketlere ve olası askeri çatışmalara da” daha iyi hazırlaması gerektiğini söyledi.

Sağlık sistemi Askeri Çatışma ihtimaline göre Yeniden Düzenlenmeli

Lauterbach, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı canice saldırının ardından sağlık sisteminin gözden geçirilmesinin daha da önemli hale geldiğine dikkat çekti ve “İşte bu yüzden, bir felakete veya hatta bir askeri çatışmaya hazırlıklı olmak için yasal boşlukları doldurmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Federal Sağlık Bakanı bu ifadeleri kullanırken, askeri saldırının muhtemel olmadığına da dikkat çekti. Ancak bu ifadeler tepki topladı. Eleştirmenler, bu açıklamaların Rusya ile gerilimi daha da tırmandıracağını ifade etti

Yeşiller de Destek veriyor.

Bu arada, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın “askeri bir çatışmaya hazırlık” olarak sağlık sisteminin yenilenmesi önerisine iktidar ortaklarından Yeşiller destek verdi.

Yeşillerin sağlık uzmanı Janosch Dahmen sosyal medya hesabından “Günlük olarak kaç yaralı veya hasta insana nerede, nasıl, ne zaman ve ne kadar süreyle bakabileceğimizi bilmeliyiz” diye yazdı.

“Devam eden savaşlar ve krizler, çok sayıda yaralı ve hasta insana bakım sağlamaya kendimizi hazırlamamızı zorunlu kılıyor.” diyen Janosh Dahmen bunun ancak iyi bir sivil-asker işbirliği ve ülke çapında hasta tahsisi ve nakillerinin kontrol edilmesiyle mümkün olabileceğini bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş