Toplum

IGMG Genel Başkanı Ergün: Malcolm X’lerin Meşalelerini Yere Düşürmeyeceğiz

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Malcolm X’in mezarını ziyaret etti.
03 Mart 2024

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Amerika’ya giden İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, ABD’de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Malcolm X’in mezarını ziyaret etti.

Malcom X’in ABD’nin New York şehrindeki Ferncliff Mezarlığında bulunan kabri başında dua eden Ergün Malcolm X’in mazlumların sesi olduğunu söyledi.

IGMG Genel Başkanı, “Amerika seyahatimiz münasebetiyle ‘uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeter’ diyen Malcolmil X’in mezarı başındayız. O bizim önden gidenlerimizdendi. O hukuk mücadelesi verdi adalet mücadelesi verdi. Mazlumların sesi oldu. Uyuyan toplumlar uyandırmak için mücadele etti ve mücadele bayrağını yere düşürmedi.”dedi.

“Kıyamet Sabahına kadar Hayırla Yad Edilecek”

Macolm X’in yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen İslam’ın gür sedası olduğuna dikkat çeken Ergün, “Belki yeterince anlaşılmadı ama kıyamet sabahına kadar hep hayırla yad edilecek.”ifadelerini kullandı.

“Malcolm X’lerin Meşalelerini Yere Düşürmeyeceğiz”

Malcolm X’lerin hiçbir zaman dünyadan eksilmeyeceğine de vurgu yapan Ergün, “Önemli olan onların izlerinden gidebilmektir. İslam Toplumu Milli Görüş olarak gençliğimizin onların izinden gittiğine inanıyoruz.” diye konuştu. IGMG Genel Başkanı, “Başta Amerika olmak üzere doğudan batıya, kuzeyden güneye Malcolm X’lerin meşalelerini yere düşürmeden Allah’ın izniyle daha iyi hedeflere daha ileri hedeflere hep birlikte götüreceğiz”dedi.

IGMG Genel Başkanı sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “İslam Toplumu Milli Görüş olarak Malcolm X’i Şubat aylarımızda gençlerimize anlatmak onun hayatını kitaplaştırmak ve birçok insana, onun mücadeleci kimliğini, nezaketini, zerafetini, adalet anlayışını anlatmak için önden gidenler programları düzenliyoruz. Malcolm X’i ve onun hayat arkadaşı Beti hanımefendiyi de her zaman ona olan desteğiyle birlikte an andık.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş