Toplum

Almanya Elektrik Fiyatında Avrupa’nın Bir Numarası

Avrupa’da elektrik fiyatlarının karşılaştırıldığı bir rapor yayınlandı. Buna göre elektriğin en pahalı olduğu ülke Almanya olarak kaydedildi.
07 Şubat 2020

Avrupa’da bulunan ülkelerin elektrik fiyatlarının karşılaştırıldığı bir rapora göre Almanya, 30,88 cent’lik elektrik kilowatt birim fiyatı ile en pahalı ülke oldu. Bununla birlikte son 20 yılda Almanya’daki elektrik fiyatlarının yüzde 100 olarak artış gösterdiği kaydedildi.

BİR SENEDE 1,5 CENT CİVARI ARTIŞ

Almanya’da elektrik fiyatları 2019 yılının başında, elektrik dağıtım şirketlerinin üçte ikisinde yüzde beş oranında artarak 29.42 cente çıkmıştı. Son bir senede ise bu artış yaklaşık 1,5 cent ile katlanarak devam etti. Bununla birlikte artan elektrik fiyatlarının aşırı yükselmesi aile bütçesini olumsuz etkiledi. Ortalama yılda 4 bin kilowatt elektrik tüketen bir aile, yılda 60 avro daha fazla elektrik parası ödemek zorunda kaldı. Elektrik fiyatların artış nedenlerinin başında büyük ölçekte elektrik tedarik eden spekülatörlerin fiyatlarda etkili olmaları gösteriliyor.

ELEKTRİĞİN EN UCUZ OLDUĞU ÜLKE UKRAYNA

Elektrik fiyatları listesinin ikincisi sırasında 29,84 cent ile Danimarka, üçüncü sırasında ise 28,39 cent ile Belçika bulunuyor. Avrupa’da elektriğin en ucuz olduğu ülke ise 4,42’lik elektrik kilowatt birim fiyatı ile Ukrayna oldu. Ukraynayı, 11,2 cent ile Macaristan ve 13,43 cent ile Polonya takip etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş