Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’a “Müslüman Mezarlığı” Çağrısı

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’a “Müslüman Mezarlığı” Çağrısı

Fransa İslam Konseyi ülkede Müslümanlara ayrılan mezarlıkların artırılması için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a mektup gönderdi.

Fransa’da koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Ülkedeki Müslümanların çatı kuruluşu Fransa İslam Konseyi (CFCM) de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a mektup göndererek Müslümanlar için ayrılan mezarlıkların artırılması talebinde bulundu.

CFCM Başkanı Mohammed Moussaoui imzalı mektupta Cumhurbaşkanı Macron’un geçen hafta koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı “görünmeyen bir düşmana karşı savaştayız” sözlerine atıfta bulunuldu. Bu düşmanın alınan tüm önlemlere rağmen birçok kişinin hayatın kaybetmesine neden olduğu vurgulanırken, Müslümanlar için ayrılan mezarlıkların yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Müslüman Mezarlıkları Yetersiz

Mektupta belediyelere ait birçok mezarlıkta Müslümanlar için yer ayrılmadığı, ayrılanlarda ise bu yerin çok sınırlı tutulduğu hatırlatıldı. Bu nedenle birçok göçmen kökenli Müslümanın cenazesinin memleketlerine götürülmek zorunda kaldığı bildirildi. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle artık bu imkanın da ortadan kalktığı aktarıldı. Mektupta bu nedenle salgın nedeniyle hayatını kaybeden Müslümanlar için mezarlıklarda yeni yerler ayrılmasının bir zorunluluk haline dönüştüğü vurgulandı.

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 674’e çıktı. Ölenler arasında 9 Türk vatandaşının olduğu da kaydediliyor.(fk)