Almanya’da Koronavirüs Sebebiyle Yaşamını Yitiren Türklerin Sayısı 5’e Ulaştı

Almanya’da Koronavirüs Sebebiyle Yaşamını Yitiren Türklerin Sayısı 5’e Ulaştı

Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı Avrupa’da hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısı da artıyor. Almanya’da 2 Türk vatandaşının daha hayatını kaybettiği kaydedildi.

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Avrupa’da da yayılmayı sürdürüyor. Avrupa’da koronavirüs salgını nedeniyle vefat eden Türkiye kökenli vatandaşların sayısı da artıyor. Son olarak Almanya’da 2 Türk vatandaşının daha hayatını kaybettiği kaydedildi.

Yerel makamlardan alınan bilgiye göre, Münster yakınlarında ikâmet eden 86 yaşındaki N.C. adlı erkek ile Stuttgart kenti yakınlarında ikâmet eden 73 yaşındaki Y.P. adlı kadın, yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. N.C.’nin 22 Mart’ta vefat ettiği ancak enfeksiyon riski nedeniyle cenazesinin dün Almanya’da defnedildiği öğrenildi. Y.P.’nin ise ‘kronik böbrek yetmezliği’ rahatsızlığı olduğu belirtildi. Bu vefatların ardından Almanya’da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 5’e ulaştı.

50 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti

Öte yandan Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran yurt dışında sekiz farklı ülkede 50 Türk vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 533 bin 15 olarak bildirdi. Sitedeki verilere göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 24 bin 95 kişi öldü ve 124 bin 387 kişi iyileşti. Almanya’da hayatını kaybedenlerin sayısının da 267’ye ulaştığı duyuruldu. (c)