Toplum

Fransa’da Müslümanlar Sağlık Çalışanlarına “İyi ki Varsınız” Dedi

Hasene Fransa, İslam Konfederasyonu Fransa (CIMG) Oyonnax ve CIMG Nantua Şubesi ile işbirliği hâlinde Kovid-19 salgını mücadelesi kapsamında çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Buna göre cansiperane çalışmalar yürüten Oyonnax Devlet Hastanesi’nin personeline, bu zorlu süreçte bir nezaket ziyareti ve kumanya ikramında bulunuldu.
15 Nisan 2020

Fransa’da Hasene ve İslam Federasyonu Fransa (CIMG) “İyi Ki Varsınız” projesi kapsamında hastane personellerini sevindirmeye devam ediyor. Buna göre geçtiğimiz gün yaklaşık 150 hastane personeline öğle yemeği ikramında bulunuldu. Yapılan ikramın kendileri için özellikle manevi destek açısından çok önemli olduğunu belirten hastane personeli de teşekkürlerini ifade etti.

“Bu Çalışmalar Farklı Şehirlerde Devam Edecek”

Hasene Fransa, CIMG Oyonnax ve CIMG Nantua mensupları da bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu süreçte fedakârca çalışmalar yapan sağlık personellerin yanlarında olacaklarını ve farklı şehirlerde bu tür çalışmaların devam edeceğini ifade ettiler. Ayrıca bu zor günlerin bir an önce bitmesini tüm insanlık adına temenni ettiklerini dile getirdiler.

120 Mülteci Aileye Kumanya Yardımı Yapıldı

Hasene Fransa ve CIMG Annecy Teşkilatı da bu zor günlerde yine güçlerini birleştirerek Annecy şehrinde kurulan mülteci kampında yaşamını sürdüren 120 aileye kumanya yardımında bulundu. Suriye, Irak, Afganistan, Sudan, Bosna, Kosova gibi ülkelerden gelen ve çoğunluğu Müslüman olan sığınmacılar, yapılan yardım karşısında hem sevindikleri hem de Avrupalı Müslümanların kendilerine verdikleri destek karşısında duygulandıkları görüldü.

CIMG Sarcelles ve IGMG Günzburg Camisi De “İyi Ki Varsınız” Dedi

Öte yandan Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Paris Bölgesi Sarcelles Camisi de bir hastane ziyaretinde bulundu. Personele teşekkürlerini ileten cami yetkilileri ayeıca çeşitli ikramlarda bulundu. IGMG Günzburg Camisi de bugünden itibaren başlayıp, cuma gününe kadar bir hastanenin yiyecek ihtiyacını karşılayacağını duyurdu.

“İyi Ki Varsınız” Projesi

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kurumsal İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen “İyi Ki Varsınız” projesi kapsamında, bu zorlu sürece rağmen hastane, eczane, market gibi kapanması mümkün olmayan yerlerde çalışan vatandaşlara teşekkür edip, ikramlarda bulunup, bir nebze moral vermek amaçlanıyor. Proje, korona krizi dönemi boyunca sürdürülecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş