Almanya’da Öğrencilerden Okulların Açılmasına Tepki: “Biz Deneme Tahtası Değiliz”

Almanya’da Öğrencilerden Okulların Açılmasına Tepki: “Biz Deneme Tahtası Değiliz”

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet’in, okulların önümüzdeki haftadan itibaren açılacağını açıklaması sonucu öğrencilerden tepki yağdı. Öğrenciler, Instagram hesaplarından Laschet’i âdeta eleştiri yağmuruna tuttu.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet’in önümüzdeki haftadan itibaren (perşembe günü), bitirme sınavı olan öğrenciler için okulların açılacağını açıklamasının ardından öğrencilerden gelen tepkiler çığ gibi büyüdü. Okulların açılması yönünde alınan kararda ögrenciler, Laschet’in Instagram hesabına binlerce yorum bırakırken, kendisini eleştiri yağmuruna tuttu.

“Öldüğümde Diplomanın Bana Getirisi Ne Oluyor?”

Alınan karardan hiç memnun gözükmeyen öğrenciler, “Biz deneme tahtası degiliz“, “Öldüğümde diplomanın bana getirisi ne oluyor?”, “Hayatım boyunca oyumu alamayacaksınız”, “Aldığınız karar saçma”, “Virüsle kimseye bulaşmayacağı konusunda bir anlaşma mı yaptınız?”, “Bay Laschet, önümüzdeki hafta benimle otobüse binin ve bana okula giderken eşlik edin.” gibi yorumlarla bu memnuniyetsizliklerini Instagram hesaplarından Başbakan Laschet’e duyurmaya çalıştılar.

Okulların Kademe Kademe Açılmasına Karar Verilmişti

Almanya’da okullar mart ayından bu zamana kadar koronavirüs salgını nedeniyle kapalı tutuldu. Son olarak ise eyalet başbakanları ve Başbakan Angela Merkel, okulların 24 Nisan tarihinden itibaren açılabileceği yönünde bir karar almıştı. Günlük okul hayatının kademeli olarak ilk önce sınava girecek olan son sınıf ve ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri ile başlamak üzere normal şartlar altında 4 Mayıs tarihi ile birlikte devam edeceği ancak eyaletler arasında farklılıkların olabileceği belirtilmişti.(bb)