Almanya’da Yeni Kurallar Açıklandı: Misafirlik Yasağı Devam Ediyor!

Almanya’da Yeni Kurallar Açıklandı: Misafirlik Yasağı Devam Ediyor!

Almanya, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında önlemleri daha da gevşetiyor. Misafirliğe gitmek ise yasak olmaya devam ediyor.

Almanya’da hijyen ve mesafe kurallarının devam etmesi şartıyla, koronavirüs önlemleri gevşetilmeye devam ediyor. Bununla beraber süpermarket ve toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğunda bir gevşeme ise henüz gözükmüyor. Ayrıca federal hükûmet ile eyaletler sosyal temas yasağının 29 Haziran’a kadar uzamasıyla ilgili anlaşma sağladı.

Öte yandan yeni kurallara göre 6 Haziran itibariyle eyaletler, azami 10 kişi veya iki ev ahalisinin buluşmasıyla ilgili gevşeme yapabilecek. Bu buluşma ise sadece açık alanlarda mümkün olacak. Misafirlik yasak olmaya devam edecek.

Bavyera’da Spor Salonları 8 Haziran’da Açılıyor

Bavyera’da restoranlar bu hafta itibariyle açıldı. Hotel, tatil evleri ve kamp alanları 30 Mayıs’tan itibaren açılacak. Eğlence parkları 30 Mayıs’ta, yüzme havuzları, fitness ve spor salonları ise 8 Haziran’da kapılarını açacak. Gösteriler de gerekli mesafe kuralına uyulması şartıyla gerçekleştirilebilecek. Ayrıca haziranın ortasından itibaren tüm öğrenciler kısmeden de olsa okula gidebilecek. 1 Temmuz’da da çocukların anaokullarını gitmeleri öngörülüyor.

Berlin’de Gösterilerde 100 Kişi Biraraya Gelebilecek

Berlin’de de restoranlarda oturmak an itibariyle mümkün. Hotel, tatil evleri ve kamp alanları, son değişikliklerle birlikte açılabiliyor. Yüzme havuzlarına izin çıktıi, büyük eğlence parkları ise yeni bir karara kadar kapalı tutulacak. Salonda spora ise ne fitness salonları ne de spor kulüpleri için henüz izin yok. Yeni karara göre ayrıca gösteriler kapsamında, kapalı alanlarda 50 kişiye kadar, açık alanlarda ise 100 kişiye kadar kişi bir arada bulunabilir. Yaza kadar her çocuğa bakım imkânı verilmesi öngörülüyor. Mayıs sonuna kadar ise her öğrencinin yine kısmen de olsa okula gitmesi gerekecek.

Kuzey Ren-Vestfalya’da Tüm Öğrenciler 8 Haziran’da Ders Başı Yapıyor

Kuzey Ren-Vestfalya’da restoranlar açıldı. Hotel, tatil evleri ve kamp alanları açılabiliyor. Son değişikliklere göre mesafe kuralına uyma şartıyla yüzme havuzları açılabiliyor. Eğlence parkları için de aynı şekilde izin çıktı. Fitness salonları açıldı. Gösteriler de genel itibariyle mesafe kuralına uyma şartıyla yapılıyor. Azami kişi sayısı ise alanın büyüklüğüne göre belirleniyor. Tüm öğrenciler 8 Haziran itibariyle anaokulu ve okullarda kısmen de olsa ders görecek.(bb)