ALMANYA
Gündem

Almanya’dan Türkiye’ye Yaz Tatili Açıklaması: Yapılabilecek!

Almanya turizm şirketlerinden TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Friedrich Joussen, Almanya’dan Güney Avrupa ülkelerine yaz tatilinin 1 Temmuz’da başlayacağını, buna hızla Türkiye’nin takip edeceğini kaydetti.
09 Haziran 2020
@Shutterstock

Almanya merkezli dünyanın en büyük turizm şirketlerinden TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Friedrich Joussen, yaz tatili ile alakalı Almanya’da yaşayan vatandaşları yakından ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Telekonferans yoluyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan TUI Başkanı Joussen, bu yaz kesinlikle yaz tatili yapılabileceğini kaydederken, “Rezervasyonlar bir hafta içinde yüzde 80’e ulaştı.” diye kaydetti. Turizmin Güney Avrupa’ya çok çabuk açılacağını ve Güney Avrupa’yı hızla Türkiye’nin takip etmesini beklediklerini de ifade eden Joussen, “Biz her şeyi hazırlıyoruz. Oteller, uçaklar ve diğer imkânlar dahil.” ifadelerini sözlerine ekledi.

“Türkiye’ye yaz tatilinin start alacağını bekliyoruz”

Sözlerinin devamında Türkiye’yle alakalı da konuşan Joussen, “Türkiye büyük bir turizm ülkesi. TUI olarak yetkililerle irtibat içindeyiz.” diye konuştu. Almanya’dan Türkiye’ye turizmin yeniden açılmasının seyahat uyarısı ve karantina uygulamalarının karşılıklı kalkmasıyla bağlantılı olduğunu kaydeden Joussen, “Siyasi irade bu konuda istekli. Temmuz’da Güney Avrupa ülkelerine, bundan dört hafta sonra ise Türkiye’ye yaz tatilinin start alacağını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Joussen Türkiye ile alakalı son olarak şu ifadeleri kullandı: “Zaman Türkiye için önemli. Turizm en geç ağustos ayında Türkiye’ye açılması gerek, aksi takdirde turizm sezonu için geç olacak.”

Almanya Turizm Sorumlusu da Türkiye’de Tatilin Mümkün Olduğunu Açıklamıştı

Öte yandan geçtiğimiz hafta Alman hükûmetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß da seyahat uyarısını Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa dışındaki ülkelere de adım adım kaldırmayı planladıklarını açıklamıştı. Bareiß, “Önümüzdeki birkaç hafta boyunca üçüncü ülkeler için seyahat uyarılarını adım adım geri çekmeyi planladıklarını ifade etmişti. Enfeksiyon oranı düşük olduğunda ve yüksek güvenlik standartları ve önlemler alındığında, seyahat uyarısını devam ettirmek için bir neden göremiyorum.” ifadesini kullanmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş