Almanya
Gündem

Neo-Naziler Cami Yakmak İstedi: Bakanlık “Tehlike Yok” Dedi

Almanya'da polisin, camilere saldırı yapacakları bilgisi alınan 32-40 yaşları arasında 7 kişiyi aramak için operasyon yapmasına rağmen Brandenburg eyaletinde bir tehlike olmadığı öne sürüldü.
07 Temmuz 2020
Almanya'nın Essen kentinde cami inşaatına saldırı düzenleyip yakan 2 şüpheli gözaltına alındı. @aa

Neo-Nazilerin Almanya’nın Brandenburg Eyaletine Wittenberge kasabasındaki camiyi yakmak istemesine rağmen, eyaletin içişleri bakanlığı kentteki Müslümanlar ve camiler için bir tehlike bulunmadığını öne sürdü.

“Bir Tehlikeden Bahsedemeyiz”

Camia’ya açıklama yapan eyalet içişleri bakanlığı basın sözcülüğü, eyalet emniyet güçlerinin tüm eyalette olduğu gibi Wittenberge kasabasında camilerin tehdit altında olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmadığını, dolayısıyla bir tehlikeden bahsedilemeyeceğini söyledi.

Polis 7 Kişiyi Arıyor

“Freie Kräfte Prignitz: Prignitz Özgür Kuvvetleri” isimli aşırı sağcı terör örgütü üyelerinin camilere saldırı yapacağı bilgisi üzerine başta Brandenburg eyaleti olmak üzere Almanya’nın üç eyaletinde ortak bir operasyon yürüten emniyet güçleri, 32 ve 40 yaşları arasında 7 kişiyi arıyor. Öte yandan edinilen bilgiye göre bu kişilerin camilerin yanı sıra göçmenlere ait işyerlerine de saldırı planladıkları kaydedildi.

Aramalarda çeşitli bıçaklar ile mermiler bulunmuştu. Wittenberge kasabası ilgili Neo-Nazi örgütüne ad olan Prignizt ilçesindeki en büyük yerleşim birimi.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş