ALMANYA
Gündem

Almanya’da Korona Önlemleri Karşıtı Protesto Sonrası Korona Testini Reddetti, İş Yerinden Kovuldu

Almanya’da bakımevinde çalışan bir kadının, Berlin’de yapılan korona önlemleri karşıtı “Querdenken” protestosuna katıldığı ve ardından koronavirüs testi yapmayı reddetmesi sonucu iş yerinden kovulduğu kaydedildi.
03 Eylül 2020
@Twitter

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan ve bakımevinde çalışan bir kadının, Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle işinden olduğu belirtildi. Bakımevinin kendisine bir mektup yazdığı belirtilirken, mektupta, “Facebook hesabınızda, geçtiğimiz haftasonu Berlin’de gerçekleştirilen maske zorunluluğu karşıtı gösteriye katıldığınız görülüyor. Kovid-19 nedeniyle korona testi yaptırmanızı rica ettik, kabul etmediniz. An itibariyle işinize son verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Sosyal Medyada Büyük Tartışmalara Neden Oldu

Öte yandan “Haus Itzstedt” adlı bakımevi tarafından yazılan bu çıkış mektubu, sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu. Bazıları bu davranışı, “Sorumluluk dolu ve tutarlı” bulurken, bazıları ise alınan kararı “zavallıca” olarak nitelendirdi.

Bakımevi Yöneticisi Çıkış Mektubunu Doğruladı

Ayrıca bakımevi yöneticisinin de mektubu ve işten çıkış kararını doğruladığı belirtildi. Yönetici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada alınan kararı, “Bir bakımevinde çok daha hassas önlemler söz konusu ve bakıcılar bu kurallara uymalıdır.” ifadeleriyle açıkladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş