ALMANYA
Gündem

Almanya’da NSU Davası’nın Müdahil Avukatı: Üç Buçuk Yaşındaki Kızım Tehdit Ediliyor

Almanya’da NSU Davası müdahil avukatı Seda Başay-Yıldız’a, NSU adlı terör örgütü tarafından tehdit mektupları gelmeye devam ediyor. Yıldız, 3 yaşındaki kızının da tehdit altında olduğunu belirtti.
04 Eylül 2020
NSU Davasının Mümüdahil avukatlarından Avukat Seda Başay-Yıldız, aşırı sağcı grupların tehditi altında bulunuyor.

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü davası müdahil avukatlarından ve yıllardır kendisine “Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) 2.0” ismini veren kişi veya kişiler tarafından çeşitli tehditlere maruz kalan Seda Başay-Yıldız’a yönelik tehditlerin devam ettiği belirtildi. Başay, üç yaşındaki kızının da tehdit altında olduğunu belirtti. Başay Yıldız, Almanya’da sağcı olayların son zamanlarda çok arttığını belirtirken, üç yaşındakı kızının tehdit altında olmasıyla ilgili ise, “Üç buçuk yaşında bir kızım var, o tehdit ediliyor. Zil çaldığı zaman ilk kapıya koşan o. Çocuğu tutmak çok zor.” diye kaydetti.

Ayrıca Başay’a kısa bir süre önce gönderilen bir mailde yeni ev adresine ilişkin bilgilerin yer aldığı da kaydedildi. Avukat Başay-Yıldız’ın söz konusu eve yeni taşındığı ve evin adresine ilişkin bilgilere tehdit eden kişi veya kişilerin 2020 başından beri sahip oldukları belirtildi.

Adresinin Polisin Bilgisayarından Tespit Edildiği Ortaya Çıkmıştı

2018’de “NSU 2.0” ilk tehdit mektubunu alan Seda Başay-Yıldız adresinin daha önce Hessen polisine bağlı bilgisayarlardan tespit edildiği ortaya çıkmıştı. Son yaşanan olayla birlikte yeni ev adresinin de tespit edilmesi, yine böyle bir durumun söz konusu olup olmadığı sorularını beraberinde getiriyor. Ayrıca ev adresinin iki defadır tespit edilmiş olması, Hessen polisi içerisinde aşırı sağcı bir şebekenin bulunduğuna dair şüpheleri güçlendiriyor.

NSU’nun İlk Kurbanı Enver Şimşek Nürnberg’de Anılacak

Öte yandan yarın, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün bilinen ilk kurbanı Enver Şimşek, ölümünün 20. yılında Almanya’nın Nürnberg kentinde yapılacak etkinliklerde anılacak. Etkinliklere Avukat Başay-Yıldız da katılım sağlayacak. Enver Şimşek, 9 Eylül 2000 yılında iki NSU teröristi tarafından, Nürnberg’de çiçek sattığı arabada vurulmuştu.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş