Fransa
Gündem

Paris’te Başörtülü Kadınlara Bıçaklı Saldırı: Hastaneye Kaldırıldılar

Fransa'nın başkenti Paris'te 18 Ekim akşamı iki kadın saldırıya uğradı. Ciddi şekilde yaralanan başörtülü kadınlar hastaneye kaldırıldı.
20 Ekim 2020
@Shutterstock

Fransa‘nın başkenti Paris’te Pazar akşamı meydana gelen olayda, Eyfel Kulesi’nin eteğinde Cezayir asıllı iki genç kadına yönelik saldırı gerçekleşti. Polis raporuna göre iki mağdur kadın Champs de Mars’ta serbestçe dolaşan iki köpek tarafından rahatsız edildi. Daha sonra başörtülü kadınlar ile hayvanların sahipleri arasında bir tartışma çıktı. Köpek sahibi iki kadından biri başörtülü kadınlara bıçak çekti. Birini boynundan olmak üzere ikisini yaraladıktan sonra kaçtı. Ciddi şekilde yaralanan mağdurlar hastaneye kaldırıldı. Kadınları yaralayan suçlu gözaltına alınırken diğer zanlı kayıplarda.

Mağdurlardan biri, saldırı sırasında ırkçı bir hakarete maruz kaldığını ekleyerek yanlarında çocuklarının da bulunduğunu ifade etti.

Gepostet von Oumse Dia Deux am Montag, 19. Oktober 2020

Başörtülü kadınlara saldırılar

Eylül 2019 tarihinde genç bir başörtülü kadın eşi ve çocukları önünde boyun ve sırt kısmından yaralanmıştı. Soru sormak için kadına yaklaşan adam kadını ağır şekilde bıçaklamıştı. 2015 yılında ise Toulouse şehrinde başörtülü bir kadın daha başörtüsü çekilip defalarca tekmelenmişti. Hamile olan kadın hastaneye kaldırılmıştı. 2013 yılında saldırıya uğrayan bir başka kadın ise çocuğunu düşürmüştü.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş