Toplum

Almanya’da Kiralık Ev Dolandırıcılığı Arttı

Almanya’da kiralık ev dolandırıcılığı mağdurları artıyor. Dolandırıcılar, meşhur platformlarda ucuz kiralık ev ilanı veriyor, ancak, evleri “pandemi dolayısıyla” göstermiyorlar.
21 Şubat 2022
@shutterstock

Almanya’da kiralık ev sahtekarlıkları arttı. Son bir yılda çok sayıda şikayet alan tüketici koruma dernekleri, internet ortamında verilen sahte ucuz kiralık ev ilanlarının tüketicileri mağdur ettiğini bildirdi.

Kiralık ev ihtiyacını sahtekarlıkları için kullanan dolandırıcılar, Immobilienscout24 ve Immowelt gibi Almanya’da çokça kullanılan platformda ucuz kiralık ev ilanları veriyor. Ucuz ev ilanını görenler de hemen evi kiralamak istiyor.

Dolandırıcılar koronavirüs pandemisini de kullanıyorlar. Dolandırıcılar, kiracıların kiralayacakları evi görme isteklerini “Pandemi dolayısıyla kiralanacak olan evi görmek yasak.” diyerek reddediyorlar. Çoğu kiracı da bu iddiaya inanıyor.

Emlakçı gibi gözüken dolandırıcılar, kiracılarla bir araya gelmiyor. Dolandırıcılar olmayan evlerin anahtarlarının teslim edilebilmesi için evin ilk kirasının ve depozitonun verdikleri banka hesabına havale edilmesini istiyor.

Havale sonrasında tüm irtibatlar kesiliyor. Kiralandığı söylenen yerlerde de ya ev bulunmuyor ya da hâlâ kiracı oturuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş