Yazarlar

Kalıcı Çözüm Adalet ve Hakkaniyetle Sağlanır

Avrupa’da ve Almanya’da yükselen aşırı sağ akımın etkileri, bazen camilere saldırılar ve tehditler, bazen Müslümanlara saldırılar bazen de Kur’an’ı hedef alan eylemler şeklinde topluma yansıyor.
10 Ekim 2023

Almanya’ya bakacak olursak sadece camiler son üç ay içinde 37 tehdit mektubu alırken, bu rakamın aslında çok daha yüksek olması muhtemel. Mektupların ötesinde irili ufaklı saldırılar da devam ediyor. 2023 yılının ilk altı ayında Müslümanlara ve camilere yönelik 258 saldırı gerçekleşti. Bu noktada saldırılar geçen yıla göre 100’den fazla artış gösterdi. Bu suçların çoğu aşırı sağcı motivasyonlu.

Gündem | 5 Ekim 2023 Almanya’daki Camilere Yönelik Tehditlerde Artış: Güvenlik Endişeleri Büyüyor! 5 Ekim 2023

Bu rakamlar camilere yönelik güvenlik tedbirlerinin artırılması ve bu hususta daha fazla devlet desteğinin ne kadar elzem olduğunu gösteriyor. Bu vakalar artık sıradan vakalar olarak görülmek yerine çok ciddiyetle ve etkin bir şekilde camilerle de istişare ederek ele alınmalıdır.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Müslüman kadınlar için İslam merkezi görevi gören bir enstitü saldırıya uğradı, ihbara rağmen olay yerine polisin sevk edilmemesi üzerine birkaç saat sonra saldırganlar geri gelerek binayı kundakladı. Bu olay da etkin müdahale edilmeyen bir  cami saldırısının alabileceği hâli göstermesi bakımından önem taşıyor.

Kur’an Yakılması BM’de 

Yaz boyunca arttığını gözlemlediğimiz Kur’an’a yönelik saldırılara karşı Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde girişimler yapılıyor. BM İnsan Haklar Yüksek Komiserliği yeni bir yol haritası çizerek, dinî nefret ile mücadelede sağlam politikalar benimsemesinin yanı sıra hesap verebilirliği sağlamayı amaçladığını açıkladı. Bu girişim ve çabalarından dolayı bilhassa BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’e teşekkür ediyoruz. BM nezdinde insanları kutuplaştıran, toplumda huzursuzluğu artıran bu gibi olaylara karşı çaydırıcı tedbirler üretilmesini temenni ediyoruz.

Dünya | 8 Ekim 2023 İsrail-Filistin Savaşında Ölü Sayısı Artıyor 8 Ekim 2023

İsrail ve Filistin

İsrail ve Filistin arasındaki şiddet ve gerilimin yine maalesef büyük bir tırmanışına tanık olduğumuz günlerdeyiz. Geçmişte olduğu gibi bugün de

vurgulamak isteriz ki hak ve güvenlik arayışı karşılıklı olarak masum insanların tehdit edilmesi, şiddet ve korku ile gerçekleşmez. Kalıcı barışın sağlanması için uluslararası kamuoyu kime taraf olduklarını açıklayarak kutuplaşmayı artırmak yerine şiddetin sonlanması, barışı getirecek çözümler için adımlar atması ve barış yanlılarını desteklemelidir. Her iki tarafın da birbirlerinin var olma hakkına saygı gösterdiği iki devletli çözüm opsiyonuna olan desteğimizi de bir kez daha yineliyoruz.

Kur’an Yarışması

 Bu yıl hamdolsun Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışmalarımızda yine önemli bir dönüm noktasındayız. 14 Ekim’de Bielefeld’de yapacağımız 35. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’na herkesi bekleriz.

Pin It on Pinterest

Paylaş