Toplum

Almanya’da Vatandaşlık Parası Alanların Ek Para Alacakları Alanlar

Almanya’da vatandaşlık parası alanların kira ve ısınma masrafları da ödeniyor. Ayrıca yeni doğan bebeklerin kıyafet masrafları da alınabiliyor.
18 Ocak 2024

Federal hükümet, kendilerine sunulan işi kabul etmeyen Almanya’da vatandaşlık parası alanlara nasıl yaptırımlar uygulanacağını planlarken, 1 yıldan beri uygulamada olan ödemelerden ek olarak daha başka yardımlar da alınabiliyor.

Almanya’da Vatandaşlık Parası: Kira ve Isınma Masrafları Dahil Edilebiliyor

Federal Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlık parası alanlara ayrıca kira ve ısınma masrafları, sağlık ve bakım sigortası katkısı ve ileri mesleki eğitim için yapılacak olan seyahat masraflarının da ödenebildiği bildirildi. Mesleki eğitim için yapılan seyahatin daha önce Jobcenter tarafından onaylanmış olması gerekiyor.

Hamile Kadınlara Ek Ödeme

Hamile kadınların ise 13. hamilelik haftasından doğumun gerçekleştiği ayın sonuna kadar yüzde 17 daha fazla vatandaşlık parası alma imkânı bulunuyor.

Bir Defaya Mahsus Bebek Masrafları

Doğumdan sonra bir kereliğine mahsus olmak üzere, bebek kıyafetleri, bebek yatağı veya bebek altı alma masasının ücretleri de ödeniyor.

Sınıf Gezileri, Kalem ve Okul Çantası

Bu arada, Jobcenter ile yapılacak olan görüşmeler sonrasında anaokulu ve okul çocuklarının sınıf gezilerinin tamamen ya da kısmen karşılanması mümkün.

Ayrıca okul dönemi başlangıcında kalem, defter ve okul çantası masrafları ya tamamen ya da kısmen karşılanıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş