Gündem

Almanya’da Türk Vatandaşını Öldüren Polis Hâlâ Görevinin Başında

Almanya’da Ertekin Özkan’ı elinde bıçak var diye öldüren polis memuru hakkında her hangi bir işlem yapılmadığı asayiş görevi yerine masa başı görevine verildiği acıkandı.
05 Şubat 2024
@shutterstock

Almanya’nın Mannheim kentinin Schönau mahallesinde geçen Aralık ayında elinde bıçak var diye sokak ortasında Ertekin Özkan’ı öldüren polis memurunun hâlâ görev yaptığı ortaya çıktı.

Manheim kentinin bağlı bulunduğu Baden Württemberg Eyaleti Kriminal Polis Dairesi (LKA) sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada polisin, aktif asayiş görevi yerine şimdi masa başında görevlendirildiğini bildirdi.

Ertekin Özkan yaşadığı evde cinayet işlediğini bildirerek polisi aramış, ancak sokağa çıktığında elindeki bıçağı bırakmamıştı. Polis bunun üzerine Ertekin Özkan’a 4 el ateş etmiş ve ateş sonrasında Ertekin Özkan hayatını kaybetmişti.

Gündem | 24 Aralık 2023 Almanya’da Polisin Türk Vatandaşını Öldürmesi Büyük Tepki Topladı 24 Aralık 2023

Polis Hakkında Her Hangi Bir İşlem Yapılmadı

Eyaleti Kriminal Polis Dairesi, Ertekin Özkan ile ilgili soruşturmanın hâlâ devam ettiğini, ailesi dahil tanıkların da dinlendiğini, ancak Ertekin’i öldüren polis memuru hakkında her hangi bir disiplin kararı verilmediğini açıkladı.

Manheim Savcılığı da soruşturmanın devam ettiğini, ilk otopsi raporundan sonra şimdi detaylı bir otopsi raporunun hazırlandığını bildirdi.

Polis, Arada Mesafe Olmasına Rağmen Öldürmek İçin Kurşunladı

Ertekin Özkan’ın polis tarafından vurulması Türk toplumu arasında büyük tepki görmüş, polisin arada mesafe olmasına rağmen öldüresiye kurşun sıkmasının görev ve yetki istismarı olduğu vurgulanmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş