Gündem

Almanya’da Bakandan Emeklilik Açıklaması: “Kesinti Yok, Yaş Yükseltilmeyecek!”

Almanya’da Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yeni emeklilik paketini tanıttı. Heil, hedeflerinin emekli maaşında uzun vadede kesinti olmaması ve emeklilik yaşının yükseltilmemesi olduğunu vurguladı.  
08 Mart 2024
Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil @www.bmas.de

Almanya’da yaptığı basın toplantısında yeni emeklilik paketini tanıtan Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, gelecek dönemde emeklilik ile alakalı hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hubertus Heil, yasal emeklilik sigortasının daha fazla gruba genişletilmesinin olası olduğunu belirtirken, “Öncelikli olan, emeklilik seviyesinin düşmemesi ve emeklilik kesintilerinin önlenmesi.” diye kaydetti.

emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı

Almanya’da, yasal emeklilik sigortasına daha fazla grubun dahil edilmesi konusunu uzun vadede tartışacaklarını belirten Bakan Heil, emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı olduğunun altını çizdi. Hedeflenen genişlemeyle birlikte, memurların ve iş yeri sahiplerinin de yasal emeklilik sigortasına dahil olması amaçlanıyor.

avusturya örneğine benzeyecek

Bu uygulamaya örnek olarak Avusturya gösteriliyor. Benzer uygulamanın Avusturya’da uygulanmasıyla ilgili ise Heil, “Avusturya’nın emeklilik sistemi dezavantajlara sahip.” diye belirtirken, Almanya’da benzer fakat belli noktalarda farklı bir uygulama hazırladıklarını vurguladı. Planladıkları konseptin daha geniş bir temele dayanmasına özen göstermek istediklerini belirtti.

Toplum | 6 Mart 2024 Almanya’daki Yeni Emeklilik Reformu Çalışanları Vurdu 6 Mart 2024

“emekliliğe esnek geçişler öneriyoruz”

Heil, emeklilik yaşının yükseltilmesi meselesine de değinirken, “Bu, vardiyalı veya fiziksel olarak zorlayıcı işlerde çalışanlar için bir emeklilik kesintisi anlamına gelir.” diyerek bu konuya karşı olduğunu net bir şekilde ifade etti. Bakan Heil, bunun yerine “emekliliğe esnek geçişler” önerdiklerini belirtti. Böylece, vatandaşların farklı çalışma sürelerini de dikkat almak istediklerini ifade etti.

yeni emeklilik paketi

Almanya’da hükümet, yeni bir emeklilik paketini hayata geçirmeyi planlıyor. Bu pakete göre 2039 yılına kadar emeklilik seviyesinin ortalama maaşa göre yüzde 48 oranında sabitlenmesi hedefleniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş