Gündem

Almanya’da İki Şehir Karantinaya Alındı

Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Wittenberg belediyesine bağlı Jessen ve Schweinitz şehirleri, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.
27 Mart 2020

Almanya’nın Saksonya Eyaleti’ndeki Wittenberg Belediyesi’ne bağlı Jessen ve Schweinitz şehirleri, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 10 Nisan’a kadar karantinaya alındı. İki şehirde yaşayanlara giriş izini verildiği ancak çıkış izninin verilmediği kaydedildi. Ülke basınındaki haberlerde, şehirlere giriş-çıkışın polis tarafından kontrol edildiği bilgisi yer aldı. Karantina kararının alınmasında, hafta içinde bir huzurevinde 16 kişide Kovid-19 tespit edilmesinin neden olduğu aktarıldı.

Hannover Belediyesi ise Kovid-19 tespit edilenlerin tedavisi için kentte bulunan fuar alanında 500 yataklı hastane kurulacağını açıkladı. Daha önce Berlin eyaleti, Kovid-19 hastaları için 1000 yataklı hastane kurulması kararı almıştı.

YÜZDE 2’Sİ UYMUYOR

Yougov şirketinin yaptığı ankete göre, Almanların yüzde 64’ü salgınla mücadelede hükümetin daha da sıkı önlemler almasını beklerken, yüzde 88’i tedbirleri doğru buluyor, yüzde 8’i ise abartılı olarak değerlendiriyor. Ankete göre Almanların yüzde 83’ü hükümetin getirdiği kurallara uyduğunu belirtirken, yüzde 12’si kısmen kurallara uyduğunu, yüzde 2’si ise uymadığını kaydetti.

SAĞLIKÇILARA ÜCRETSİZ

Almanya’daki bazı eyaletler ise salgından büyük ölçüde etkilenen İtalya ve Fransa’dan tedavi etmek için virüsü taşıyan hastaları kabul edecek. Mecklenburg-Vorpommern 6, Hessen 14 ve Berlin 5 hasta getireceğini açıklarken, Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Carola Reimann da bu ülkelerden Kovid-19 hastası almaya hazır olduğunu bildirdi.
Kuzey-Ren Vestfalya’da, hastanelerde çalışan sağlık personeline işe gitmelerini kolaylaştırmak için ‘ücretsiz araç kiralama’ imkânı verileceği açıklandı. Eyalet Ulaştırma Bakanı Hendrik Wüst, toplu taşıma araçlarının azaltılması nedeniyle hastanelerde çalışanların iş yerlerine ulaşabilmeleri için böyle bir imkânının sağlanacağını ifade etti. Eyaletin 31 Mayıs’a kadar geçerli olacak bu uygulama için 1 milyon Euro ayırdığını belirten Wüst, kiralık araçlar için maksimum giderin aylık 400 Euro olması ve günde en fazla 125 kilometre sürülmesi şartının getirildiğini de söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş