TÜRKİYE
Gündem

Koronavirüse Yakalanan Ömer Döngeloğlu Hayatını Kaybetti

Koronavirüse yakalanan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu tedavi olduğu hastanede vefat etti. IGMG Genel Başkanı Ergün, Döngeloğlu'nun vefatı ile ilgili sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.
03 Mayıs 2020

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs hızla can almaya devam ediyor. Son olarak koronavirüs testi pozitif çıkıp hastanede tedavi altına alınan Ömer Döngeloğlu’nun vefat ettiği kaydedildi. Döngeloğlu’nun geçtiğimiz günlerde tedavi altında olduğu açıklanmıştı. 52 yaşında ve beş çocuk babası olan Döngeloğlu’nun yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede vefat ettiği duyuruldu.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’nden Başsağlığı Mesajı

Öte yandan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün sosyal medya hesabından başsağlığı mesajını şu şekilde iletti: “Tam anlamıyla bir peygamber âşığı, çok kıymetli bir hocamız olan ÖmerDöngeloğlu’nun koronavirüs tedavisi görürken vefat ettiği haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhum hocama Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Ömer Döngeloğlu Kimdir?

Ömer Döngeloğlu 1968’de Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat’ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu.(bb) 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş