Almanya
Gündem

Almanya’da Yeni Tartışma Konusu: Et Fiyatları Neden Ucuz?

Son günlerde Almanya’daki fabrikalarda pozitif Kovid-19 vakalarının gözlemlenmesi, hâlihazırda Avrupa'daki diğer ülkelere göre daha ucuz olan et fiyatlarının mezbahalardaki kötü çalışma şartları ile ilgili olup olmadığı tartışmalarına neden oldu.
30 Haziran 2020
@shutterstock

Almanya’nın Kuzey-Ren-Vestfalya eyaletindeki “Tönnies” isimli et üretim şirketinde korona vakalarının artması ile, Almanya’da etin neden bu kadar ucuz olduğu konusu tartışılmaya başlandı. Şirketin Rheda-Weidenbrück’deki üretim tesislerinde şu ana kadar 1.500’den fazla kişide Kovid-19 pozitif tanısı konuldu. Bu tartışmaların ışığında, Almanya’da birkaç gündür et üretimi ve tüketimi ve de et fiyatlarının belirlenmesi gibi hususlar üzerinde araştırmalar yapılıyor. Buna göre geçen yıl, Almanya’da her vatandaş yaklaşık 60 kilogram et tüketti.

Et sıradan bir ürün değil

Bu tüketim oranlarının et fiyatlarının ucuz olmasından kaynaklı olduğu iddia edilirken, ülkede kişi başı et tüketiminin fazla olduğunu savunanlar arasında Almanya Tarım ve Gıda Bakanı, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Julia Klöckner’de yer alıyor. Klöckner, et fiyatlarının düşük olmasını eleştirirken aynı zamanda Almanya’da bazı et üretim tesislerinde görülen Kovid-19 vakaları ile tekrar alevlenen tartışmaların çerçevesinde, “Hiçbir Avrupa ülkesinde bu kadar düşük fiyatlar yok. Et sıradan bir ürün değil çünkü onun için hayvanlar yetiştiriliyor ve kesiliyor.” dedi.

ALDI Süpermarketi Et Reyonuna Farklı Markalar Getirecek

Tönnies skandalından sonra, Almanya’nın en büyük market zincirlerinden biri olan ALDI de et reyonunu revize etme kararı aldı. Kasaplara göre et fiyatlarının daha uygun olduğu bilinen ALDI, müşterilerine daha öncesinde Tönnies şirketinin üretiminden sorumlu olduğu “Benim Kasabım” (Alm: Meine Metzgerei) markası altında et ürünleri sunuyordu. Şimdi ise ALDI yetkilileri, müşterilerine bir alternatif sunmak amacıyla farklı bir üretim yeri ile de anlaşacaklarını dile getirdi. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş