Almanya
Gündem

Almanya’da Yaz Tatili Sonrası Okullar Nasıl Başlayacak?

Koronavirüs sebebiyle tatil edilen, veya, sosyal mesafe ile ders yapan Almanya’da okulların yaz tatili sonrasında normal bir şekilde açılması planlanıyor.
30 Haziran 2020
@shutterstock

Almanya, koronavirüs sonrası kısıtlamaları giderek gevşetiyor. Bu bağlamda normalleşme adımlarını okullar ile de genişletecek olan Almanya, okullarda sosyal mesafe kuralı olmadan derslere başlayacak.

Konuya ilişin ilk açıklama Hessen Eyaleti’nden geldi. Eyaletin Eğitim Bakanı Alexander Lorz, eyalette, Ağustos ayı ortasından itibaren açılacak okulların sosyal mesafe kurallarına uyulmadan açılacağını bildirdi. “Bu adımı, virüse karşı sıfır riziko olmayacağını bilerek atıyoruz.” diyen Bakan Lorz buna rağmen gerektiği durumda yeniden okullarda da kısıtlamalara gidileceğini söyledi. Hessen’de korornavirüs dolayısıyla öğrenciler küçük gruplara ayrılıyor, belirli gün veya saatlerde belirli sayıda öğrenci okula kabul ediliyordu.

Almanya eyaletler eğitim bakanları, Haziran ayı ortasında yaptıkları ortak toplantıda, izin sonrasında okullarda normal eğitime, sosyal mesafe olmadan başlama kararı almıştı.

KARNAVAL OLMAYACAK

Bu arada, geçen hafta koronavirüs salgınının arttığı Kuzey Ren Vestfalya Eyalet’inin Başbakanı Armin Laschet, 11 Kasım’da başlayacak karnavalların, Köln, Düsseldorf ve Aachen şehirlerinde yapılmaması gerektiğini söyledi. Laschet, alkol ve bitişik bir şekilde yapılan karnaval kutlamalarının virüsün bulaşımı için uygun bir ortam oluşturduğunu söyledi.(ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş