Almanya
Ülkeler

Mahkeme Kararı Sonunda Uygulandı: Kuzey ve Yakup Annelerine Kavuştu

Almanya'nın Dormagen şehrinde 16 Haziran'da darp iddiasıyla ailesinden koparılan Yakup ve Kuzey bebek, 26 Haziran'da mahkemenin verdiği karar gereği anneleriyle bir yurda yerleştirildi.
24 Temmuz 2020
@ sosyal medya

Almanya’nın Dormagen şehrinde 16 Haziran’da Gençlik Dairesi tarafından darp iddiasıyla ailesinden koparılan Yakup bebek ve abisi Kuzey annesi ile kavuştu. 5 haftadır koruyucu ailede tutulan çocuklar anneleriyle birlikte bir aile-çocuk yurduna yerleştirildi.

Mahkeme Süresi Boyunca Yurtta Kalacaklar

Konu ile ilgili açıklama yapan ailenin avukatlarından Fatih Zingal, annenin çocuklarla birlikte yurda yerleştirildiğini duyurdu. Babanın ise istediği zaman çocukları görme hakkının bulunduğunu kaydetti. Mahkeme süresi sonlanana kadar anne ile çocukların yurtta kalmaya devam edeceğini söyledi. Zingal, babanın bu sürede çalışmak zorunda olduğu için yurda yerleşmeyeceğini belirtti.

Çocuklar 16 Haziran’dan beri Ailesinden Ayrıydı

Almanya’da Gençlik Dairesi tarafından 15 aylık Yakup Cemal ve 5 yaşındaki ağabeyi Kuzey haziran ayında mahkeme kararıyla ailelerinden alınıp koruyucu aileye verilmişti. Kuzey ve Yakup, 5 haftadır koruyucu ailenin elinde bulunuyordu. 26 Haziran’da mahkeme, çocuklarla ailenin bir aile-çocuk yurduna yerleştirilmesine karar vermiş, fakat karar uzun süre uygulanmaya konmamıştı.

16 Temmuz’da da Dormagen’de, gençlik daireleri tarafından haksız yere çocukları ellerinden alınan aileler için binlerce kişinin katıldığı bir gösteri düzenlenmişti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş