Dünya

Toronto’daki Cami Ve Mescitlerde Güvenlik Önlemlerinin Artırılacağı Duyuruldu

Kanada'nın Toronto kentindeki Scarborough Müslüman Kültür Merkezi mescidinde, teravih namazından çıkan cemaate ateş açılması sonrası polis güvenlik önlemlerini artırdığını duyurdu.
18 Nisan 2022
Kanada’nın Toronto kentindeki Scarborough Müslüman Kültür Merkezi mescidinde teravih namazından çıkan cemaate, bir araçtan açılan ateş sonrası beş kişi yaralandı. @aa

Toronto’nun Peel Bölgesi Polis Şefi Nishan Duraiappah, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgede Müslümanlara ait cami, mescit ve toplum merkezlerinde güvenlik protokolünü artırdıklarını kaydetti. Toronto Polis Şefi James Ramer de yaptığı açıklamada, teravih namazından çıkan beş kişiye bir araçtan ateş açan saldırganların aranmasına devam edildiğini belirtti. Ramer, saldırganlara ilişkin bilgisi olanların polise başvurmasını istedi.

Kanada | 17 Nisan 2022 Kanada’da Teravih Namazından Çıkanlara Ateş Açıldı 17 Nisan 2022

Bu arada saldırıda yaralanan ve hastaneye kaldırılan beş kişiden ikisinin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. İsmini vermek istemeyen bir kişi olayda yaralananlardan birinin o gece teravih namazını kıldıran imam olduğu söyledi. İmamın çocukluk arkadaşı olduğunu da ifade eden kişi, “Namaz bitince çay-kahve içmek için ayrıldılar. Sonra olay yerinde ayaküstü sohbet ederlerken saldırıya uğramışlar.” dedi.

Ne Olmuştu?

Toronto’nun Scarborough bölgesindeki Müslüman Kültür Merkezi mescidinde teravih namazını kılan beş kişi, yerel saatle 16 Nisan Cumartesi gecesi bir araçtan tabanca ile ateş edilmesi sonucu yaralanmıştı.

Polis, yaralanan dört kişinin ciddi ancak hayati tehlike oluşturmayan yaralarla hastaneye nakledildiğini ve hafif yaralanan beşinci kişinin ise hastaneye kendisinin gittiğini açıklamıştı. (aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş