Gündem

Danimarka, Kur’an-ı Kerim’e Yapılan Saldırılardan Dolayı Özür Diledi

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar nedeniyle özür diledi.
14 Ağustos 2023
Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen @shutterstock

Cezayir Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen, Cezayirli mevkidaşı Ahmed Attaf ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Danimarkalı Bakan görüşmede, Kopenhag’daki Cezayir Büyükelçiliği dahil olmak üzere bazı İslam ülkelerinin büyükelçiliklerinin önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına yönelik suç dalgasından duyduğu üzüntüyü dile getirip, özür diledi.

Gündem | 5 Ağustos 2023 IGMG Genel Sekreteri Mete: Kur’an Yakma Olaylarından Endişe Duyuyoruz 5 Ağustos 2023

Yasal düzenleme yapılacak

Bu eylemlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bakan Rasmussen, söz konusu saldırıların Danimarka toplumunun hoşgörü geleneğine tamamen aykırı olduğunu kaydetti. Rasmussen ayrıca Attaf’a, hükümetinin bu menfur uygulamalara son vermeyi amaçlayan yasa tasarısında son rötuşları yapmakta olduğu bilgisini vererek, bu yasa tasarısını parlamentoya sunacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Attaf ile Rasmussen, söz konusu görüşmede, 16-18 Ekim 2023 tarihlerinde Cezayir’de gerçekleştirilecek Afrika ve Kuzey Avrupa Ülkeleri Ortak Bakanlar Konferansı’nın 20. oturumunun hazırlıklarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyonlar

Danimarka’da son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor. Danimarka’daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, Nisan ayı itibarıyla Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı. (aa,c)

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş