Gündem

IGMG’den Akdeniz’de Mültecileri Kurtarma Çalışmalarına Destek

Son yıllarda binlerce mülteciye mezar olan Akdeniz'de yaşanan dramların önüne geçebilmek için çalışmalar sürüyor. Müslüman cemaatler ve İslam çatı kuruluşları da yardım eli uzatanlar arasında yer alıyor.
17 Temmuz 2020
SeaWatch 4 @ https://sea-watch.org/

Almanya’da geçen yılın Aralık ayında “Birlikte Kurtaralım” (Alm: Gemeinsam Retten e.V.) derneğinin kurmuş olduğu eylem ittifakı “United4Rescue” adına bağışta bulunan kuruluşların sayısı 500’ü geçti. Yardımda bulunan 500 kuruluşun arasında Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) de bulunuyor. Dernek eylem ittifakı projesi sayesinde, ocak ayında “Sea-Watch 4” isimli bir deniz kurtarma gemisi satın aldı ve perşembe günü yapılan açıklamada bu geminin ağustosta Akdeniz sularına açılacağı ifade edildi.

Dernek yönetim kurulu üyesi Michael Schwickhart açıklamasında yardımda bulunan her bir kurum ve kuruluşa teşekkürlerini ifade etti. Schwickhart, “Bu kadar fazla toplumsal aktörün böylesi önemli bir konuda destekte bulunmaları bizi çok sevindirdi. Çünkü deniz kurtarma faaliyetleri ve Avrupa sınırlarındaki sularda boğularak ölenlerin sorumluluğu hepimize ait.” dedi.

“Zor Durumda Olanlara Yardım Etmek Bizim Vazifemiz”

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Hasene İnternational e.V yardım kuruluşu da her biri bu projeye 5.000 Euro olmak üzere bağışta bulundu. Camia’ya konuşan deniz kurtarma projesi “United4Rescue” sözcüsü, “bu müthiş bir dayanışma göstergesi” dedi. Sözcü, dinler arası dayanışmanın farklı bir boyutu ile karşı karşıya olduklarını ve bu bağlamda insanlık adına büyük bir mesaj verildiğini vurguladı.

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş ise ihtiyacı olanlara yardım etmenin dini görev olduğunu belirtti. Altaş, “Hele ki böyle bir zor durumda, yardım eli uzatmak bir mecburiyettir. Dolayısıyla, Protestan Kilisesine de deniz kurtarma ekibini destekleyerek güçlü ve önemli bir mesaj verdikleri için şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.(ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş