Toplum

Almanya’da Kısıtlamalar 8,5 Ay Daha Sürebilir

Münih merkezli Ekonomi Araştırma Enstitüsü ifo Almanya’daki işletmelerin, koronavirüsün kamu yaşamındaki kısıtlamalarının 8,5 ay daha devam etmesini beklediklerini açıkladı.
10 Ağustos 2020
©ifo Institute

Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü ifo temmuz ayında yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. İş dünyasında yapılan ankete göre, firmalarda Kovid-19 nedeniyle kamu hayatında ortalama olarak 8,5 ay daha kısıtlamaların devam edeceği beklentisinin hâkim olduğu ortaya çıktı.

Ankete göre hizmet sektörü 8,9 ay, ticaret sektörü 8,6 ay, inşaat sektörü 8,2 ay ve sanayi sektörü 7,8 ay kısıtlama bekliyor.

Eğlence sektörünün beklentisi 13 ay

Özellikle eğlence sektöründeki şirketler, daha uzun bir kısıtlama süresinden korkuyor. Ankette eğlence sektöründeki şirketlerin beklentisi 13 ay ile en uzun süre oldu. Sanat faaliyetleri işiyle uğraşanlar ile restoran ve gastronomi ile meşgul olan firmaların beklentisi 11.0 ay. Eğitim ve öğretim sektörünün beklentisi ise ortalama 10.0 ay.

Konaklama firmaları yaklaşık 9,3 ay kısıtlama beklerken, depolama sektöründeki şirketler 8,3 ay bekliyor. Posta ve kurye hizmetleri şirketleri, toplumsal yaşamda en kısa kısıtlama süresinin olmasını bekliyor: ortalama 6,6 ay.

Endüstri alanında ise; deri, deri ürünleri ve ayakkabı üreticileri 11,2 ay ile en uzun kısıtlama dönemini bekliyor. Giyim üreticileri 9,3 ay ve tekstil üreticileri 9,0 ay daha bekleme süresini öngörüyor. Kimya endüstrisi 8,2 ay ve makine mühendisliği 7,9 ay bekliyor.

Anket sonuçlarına göre, içecek üreticilerinin beklentileri ise en kısa olanı: 6,4 ay. Toptancıların beklentisi 8,4 ay olurken, perakendecilerin tahmini 8,8 ay olarak açıklandı.

70 yıllık geçmişe sahip olan ifo “Ekonomik tartışmaları şekillendirme” iddiası taşıyor. Kurum  yaptığı araştırmalarla Almanya’da ekonomi için değerli veriler ortaya koyuyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş