ALMANYA
Gündem

Almanya’da Polis Şiddeti Bu Defa da 15 Yaşındaki Kadir’i Mağdur Etti

Almanya’da polis şiddeti olaylarına bir yenisi daha eklendi. Düsseldorf ve Mülheim şehirlerinde yaşanan olaylardan sonra polis şiddetinden bu sefer de 15 yaşındaki Kadir nasibini aldı.
19 Ağustos 2020
Almanya'da polis şiddeti korkutuyor.

Almanya’da  polis şiddeti  geçtiğimiz haftalarda büyük tepkilere neden oluyor. Hamburg kentinde yaşanan son olayda ise 15 yaşındaki Kadir Holdur’a polis tarafından yapılan sert müdahele yine büyük tepki aldı. Yaşadığı olayı anlatan Kadir Holdur, elektrikli scooter ile kaldırımda yol aldığı esnada polis tarafından durdurulduğu kaydetti. Polisin kendisinden kimlik istediğini ve yanında kimlik olmadığı için bilgilerini sözlü olarak verdiğini belirten Holdur, polisin bunu kabul etmediğini ifade etti.

Almanya’da Polis Şiddeti Mağduru Kadir: “Ağzımı Kapattılar, Nefes Alamadım”

Ardından polisin kendisini karakola götürmek istediğini fakat kendisinin buna karşı çıktığını belirten Holdur: “Beni oturduğum demirliklerden yukarı kaldırdılar. Bir polis diğerine beni duvara yaslamasını söyledi. Ben buna karşı çıkmaya çalıştım. Sonra ağzımı kapattılar, çenemi yukarı doğru bastırdılar. Nefes alamadım, bir şeyler yapmam gerekiyordu. Tşörtümü çıkarıp üzerimde bir şey olmadığını göstermek istedim. Kelepçelerle bileğimi sıkıştırdılar.” diye konuştu.

8 Ağustos ve 15 Ağustos’da da Benzer Olaylar Yaşandı

8 Ağustos’ta Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Mülheim şehrinde yaşanan olayda ise bir bir Türkiye kökenli vatandaşın aracını yanlış park etmesi sebebiyle polisin olay yerine geldiği kaydedildi. Sosyal medyada yayınlanan videoda, polis yaşanan tartışmanın ardından genç adamı yere yatırıp diziyle boynuna baskı yaptığı kaydedildi ve bu görüntüler büyük tepki topladı.

Yine Almanya’da 15 Ağustos’ta da benzer bir olay yaşandı. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta bir diğer polis şiddeti yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polisin, yine aynı Floyd vakasındaki gibi kent merkezinde bir kişinin boynuna diziyle bastırdığı görüldü ve bu müdahelede büyük tepki topladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş