Gündem

Almanya’da Irkçı Paylaşım Yapan Dört Polis Açığa Alındı

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Osnabrück kenti polis teşkilatına mensup dört polis memuru ırkçı fotoğraf ve video paylaşmakla suçlanıyor.
04 Ocak 2021
@Shutterstock

Osnabrück Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polisler birbirlerine Nazi sembolleri ve yabancı düşmanlığı içeren yüzlerce video ve fotoğraf göndermekle suçlandı.

Soruşturma kapsamında Emsland ve Grafschaft Bentheim bölgelerinde 1’i emekli, dört polisin evi arandı. Aramalarda polisler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında değerlendirilecek delillere el konulurken, üç polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda, şüpheli polis memurları arasında ortak bir sohbet grubuna rastlanmadığı ifade edildi.

Osnabrück Emniyet Müdürü Michael Massmann, olayın hızlı ve eksiksiz araştırılması gerektiğini belirterek, “İddialar doğrulanırsa tutarlı ve sertlikle hareket edeceğiz. Açık ifade edeyim, demokrasimizin en yüksek temel değerleriyle çelişen fikirler taşıyan ve eylemlerde bulunan memurların polis teşkilatında yeri yok.” ifadesini kullandı.

Daha önce de Almanya’nın başka bölgelerinde, polis memurların internet üzerinden aşırı sağcı içerikler gönderdikleri tespit edilmesi üzerine soruşturmalar başlatılmıştı. (aa, c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş