Gündem

IGMG, Camilere “Tedbirli Olun!” Uyarısı Gönderdi

Almanya çapında bir saldırı ihtimaline karşı güvenlik güçlerinin Hessen eyaletinde cuma günü camileri koruma altına alması üzerine teyakkuz halinde bulunan camiler için kapanma tavsiyesi kaldırıldı. IGMG buna rağmen tedbirli hareket edilmesini istedi.
30 Mayıs 2020
@Shutterstock

Almanya’nın Hessen Eyaleti Emniyet Müdürlüğü, eyaletteki camilere saldırı yapılacağı üzerine aldığı tedbirleri kaldırdı. Tedbirler, camilere karşı yapılan tehditlerin asılsız çıktığı gerekçesi ile kaldırıldı. Güvenlik güçleri camilerin kapatılması konusundaki tavsiyelerini de geri çekti.

Ancak, İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş, camilere karşı şu anda somut bir tehdit zemini olmamasına rağmen, son aylardaki tehdit mektubu ve saldırılar dikkate alınarak tedbirli olunmasını istedi.

Konuyla ilgili konuşan Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) Sözcüsü ve Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de yaptığı açıklamada, camilerin tedbiren kapatılmasının yalnızca Hessen eyaletinde uygulandığını belirtti. Kesici, “Bugün tehdidin ortadan kalktığı söylense de bu tehditleri ciddiye almamız gerekiyor. Emniyet kurumlarıyla iletişim hâlindeyiz, onlar da soruşturmalar sürdüğü için detaylı bilgi veremiyorlar.” dedi ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

“DAHA TEDBİRLİ OLUN!”

IGMG Genel Sekreteri, camilere gönderdiği uyarıda şunları söyledi:

“Hessen eyalet güvenlik güçleri’ bugün itibariyle camiler için dün yaptığı uyarıyı geri çekerek, camilerde normal işleyişe dönülebileceğini açıkladı. Güvenlik kurumlarıyla görüşmelerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor. Cemiyetlerimizin güvenliği ile ilgili atılacak adımlar konusunda sizleri de en güncel şekilde bilgilendireceğiz. Şu an itibariyle camilerimizin kapalı kalması için somut bir tehdit zemini bulunmamaktadır. Fakat son aylarda artan tehdit mektupları ve saldırılar göz önüne alınarak camilerimizde daha dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aşikardır.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş